Skildpaddeklubben

Veterantog for børn

Skildpaddeklubben er vort tilbud til børn. Som medlem får man Skildpaddebladet fire gange om året, og man får en frirejse til toget. Bladet er fyldt med sjove historier om veterantoget, opgaver og konkurrencer.

En gang om året, til vores traditionelle børnedag, er vores veterantog forklædt som levende tog, og hele Græsted er sat i børnenes fokus.

I år er det i dagene den 31. august og 1. september, at vi åbner for en herlig fest for børn i alle aldre

Hej, jeg hedder Skildpadden

Jeg er et lille damplokomotiv fra 1899. Jeg hedder egentlig Østre Gasværk nr. 1, men det er alt for kedeligt, så mit kælenavn er Skildpadden. Det er fordi jeg har en vandtank på ryggen, som ligner skildpaddens skjold.

Nogle siger, det er fordi jeg ikke kan køre så hurtigt, men jeg synes, jeg kører hurtigt nok.

Jeg blev bygget i England i 1899 og er derfor over 100 år gammel. Jeg har to søskende, en tvillinge-søster og en lille-søster. Vi har alle tre arbejdet på Østre Gasværk i København, hvor vi kørte kul op til gasværket – pu-ha det var et hårdt arbejde.

I dag arbejder jeg heldigvis ikke så meget mere, og jeg bor dejligt på den gamle station i Græsted. Her kommer der en masse børn for at hilse på mig.

Mine ejere er en jernbaneklub, og medlemmerne passer og plejer mig, så jeg næsten er lige så god og flot som da jeg var ny for mange år siden. Allerhelst vil jeg passes af børnene, så derfor har jernbaneklubben lavet en lille klub for børn fra 0 til 12 år, og det er min helt egen klub, som jeg kalder for “SKILDPADDEKLUBBEN”.

En gang om året er jeg i rigtig godt humør, fordi så er der Veterantog for børn, og så er alle børn inviteret til BØRNE-WEEKEND på den gamle station i Græsted. Så har jeg og andre veterantog fået masker på, og alt foregår denne dag på børnenes vilkår.

Mød lokomotivet Skildpadden med venner!

Når der er veterantog for børn, er alle børn indbudt til at komme, se, lege og køre med veterantog. På stationen vil der være mulighed for at komme op i et rigtigt “levende” damplokomotiv.

I remisen er der masser af legetøj der har noget med tog at gøre, og en bunke legoklodser vil være til rådighed for de mere byggeinteresserede, og der vil være masser af mulighed for at bygge flotte Lego-modeller af tog eller tegne en flot tegning. Alle der bygger eller tegner får en lille præmie.
På stationsområdet vil der også være lege-aktiviteter og som den helt store oplevelse kan man hver time komme ud at køre med veterantog. Billetterne til disse tog kan man købe hos den venlige stationsforstander på perronen.

Du kan glæde dig til en rigtig dag med veterantogene. Husk også at tage dine forældre, søskende og venner med. Du kan læse mere om denne og andre aktiviteter på vores aktiviteter på vores side om arrangementer.

Bliv medlem af Skildpaddeklubben

Vil du være ven med et 18 tons damplokomotiv?

Den bedste måde du kan blive ven med Skildpadden på, er at blive indmeldt i Skildpaddeklubben.

Som medlem af skildpaddeklubben får du:

  • Dit egen medlemsbadge.
  • KLUBBLADET tilsendt fire gange om året med opgaver og historier om Skildpadden.
  • Tilbud på "Thomas-legetøj" og andre handelsvarer.
  • En årlig fribillet til veterantoget.
  • Direkte oplysninger om veterantogets køredage og særlige arrangementer.

Hvorfor en Skildpaddeklub?

Fordi børn også skal have mulighed for at støtte deres helt eget veterantog. Igennem Skildpaddeklubben har du mulighed for at blive dus med det lille damplokomotiv “Skildpadden” fra 1899.

Klubben er en helt lille fanklub, som på en sjov og barnlig måde, hjælper til med at bevare en del af vores gamle tog for eftertiden, og for børnene selv.

Indmeldelse i Skildpaddeklubben

Kontakt og udmeldelse kan altid ske til

Skildpaddeklubben

Svend Åge Monnerup
Ramsager 32
3230 Græsted
Tlf. 60 57 56 95

Brug vores online tilmelding her: Indmeldelse til Skildpaddeklubben.

Kontingentet er kun 125 kr. årligt. (175 kr. årligt for udland)

Persondatapolitik:
Ved indmeldelse som skildpaddeklubmedlem i Nordsjællands Jernbaneklub beder vi dig om at afgive en række oplysninger som vi behandler efter gælder lovgivning vedrørende persondatasikkerhed.
Du kan læs mere her: Persondatapolitik for Nordsjællands Jernbaneklub

Skildpadden
DSB K 582 udklædt
DSB K 582 udklædt
Veterantog for børn