Forlaget

Nordsjællands Jernbaneklub og Veterantoget

Erik Cletus Petersen, Lene Friis Petersen, Henning Pedersen og Hans Rønlev

Version 2023, 212 sider i A4 format 29,5 x 21 cm

Nordsjællands Jernbaneklubs forlag
Stokholmsvej 9
3060  Espergærde
Tlf. 49 13 25 52 / 26 23 25 52
e-mail: e.c.petersen@veterantoget.dk

Ekspedition til boghandlen: ISBN ej udtaget til denne elektroniske udgave. Såfremt bogen på et senere tidspunkt udgives i en papirudgave vil den få tildelt et nummer.

Nordsjællands Jernbaneklub og Veterantoget
Denne elektroniske udgave af Nordsjællands Jernbaneklub og Materiellet er primært baseret på den tidligere bog Helsingør Jernbaneklub og Veterantoget fra 1993. Enkelte af de gamle sort/hvid billeder og illustrationer er udskiftet med “nye” farvebilleder. Bogen er tilføjet et afsnit om Veterantogscenter Græsted. Derudover er alle materielsiderne opdateret med flere data, farvebilleder og suppleret med det materiel der er kommet til siden 1993. Endelig er formatet ændret til A4 der er printervenligt for alle dem der ønsker at udskrive bogen enkelt eller dobbeltsidet.

Mange medlemmer har i 1993 bidraget til bogen med såvel viden som egentlig tekst og billeder. Den afspejler derfor klubben ganske godt: her bliver alt til i et teamwork mellem mange forskellige mennesker.

Bogen er delt i to hovedafsnit. Første del indeholder beskrivelser af klubben og de aktiviteter, der foregår. Her kommer glæden ved at være med fint til udtryk. Anden del af bogen er en komplet oversigt over klubbens materiel. Alle lokomotiver og vogne er beskrevet med oprindelig historie, og det er nævnt, hvordan klubben er kommet i besiddelse af den pågældende enhed.

Medlemmerne af klubben håber med denne bog at kunne formidle lidt af glæden ved at beskæftige sig med en hobby, der er udfordrende og spændende, samtidig med at en del af Danmarks historie bevares for eftertiden.

Download her. Del 1, Del 2

Veterantoget 2023