Søg

 

Nyheder

5. april 2017

Året arrangementer er klar

Forårets arrangementer er klar. Se vores Ar...

8. oktober 2016

Årets juletog

Årets juletog er nu annonceret. Veteranto...

23. juli 2016

Veterantog på Frederiksværkbanen

Veterantog på Frederiksværkbanen Veterantog...

13. marts 2016

Bemærk. Bakketogene og Husene rundt har ændrede køredage

Bemærk venligst. På grund af at Banedanmark...

28. februar 2016

Arrangementer 2016 er klar

Arrangementer 2016 er klar Nordsjællands Ve...

Bruger Login
Bruger Login

Rungsted

Rungsted remise er klubbens damplokomotiv værksted. Her foretages restaurering og vedligehold af klubbens driftlokomotiver.


Rungsted 2012_400_267Nordsjællands Veterantog genskaber originalt jernbanemiljø omkring Rungsted Remise


Nordsjællands Veterantog overtog Rungsted remise fra DSB i 2009.


I 2010-2012 blev remisens ydre og indre fuldstændig renoveret. Til den ydre istandsættelse Støttede RealDania Veterantoget med 3.8 mill. kroner.


Målet for Nordsjællands Veterantog er at opbygge et levende miljø med arbejdende lokomotivværksted.


Remisens historie


Rungsted Kyst station blev indviet i 1897 ved kystbanens indvielse. Stationen var endestation for banens oprindelige dobbeltspor fra Østerbro, og i forbindelse hermed blev der opført en remise for to lokomotiver.

Remisen blev brugt i mange år for depot for kystbanens lokomotiver, bl.a. S 740-maskinen holdte til her.
Der opførtes ligeledes en drejeskive.


Rungsted2En dag i remisen


Onsdag aftener og lørdage er arbejdsdage i Rungsted remise. Her mødes lokomotivfolkene for sammen at restaurerer eller vedligeholde damplokomotiverne.

Den intensive kørsel som Nordsjællands Veterantog gennemfører hvert år slider meget på det gamle materiel. Dette kræver ofte store reparationer, og her er det at Rungsted udfylder sin plads. Der er her mulighed for at udføre endda meget store reparationer såsom løft af lokomotiver for reparation af lejer, isætning og valsning af kedelrør samt mange andre reparationer. En del reparationer lader vi dog gå til eksterne firmaer for at aflaste lokomotiv-folkene.

Lokomotivfolkene består af personer med en stor interesse i damplokomotiver, og som derfor ønsker at bidrage med deres arbejdskraft i vedligeholdelse og restaurering af damplokomotiver. Der er intet krav om at man skal være udlært til det ene eller andet, interessen er det eneste som kræves for at deltage.


Rungsted3Projekter i remisen


Foruden almindelig vedligehold af driftslokomotiverne gennemfører Rungsted i øjeblikket restaurering af DSB lokomotivet DSB S 740.

Det er desuden planen af GDS Nr. 11 lokomotiv projektet flytter til Rungsted i 2010.

Da aktiviteterne i klubben foregår på frivillig basis, vælger man således også hvilket projekt man har lyst til at deltage i. Man behøver ikke at deltage i et projekt, hvis man blot har lyst til af give en hånd med i det forefaldende arbejde omkring vedligehold og restaurering.

Alle projekter ledes af en projektleder som er den person der foruden at styre projektet også hjælper deltagerne i arbejdsopgaverne.


Besøg remisen


Rungsted remise er næsten altid åbent onsdag eftermiddag og aften efter kl. 15:00 samt lørdag eftermiddag fra ca. kl. 13:00, så her kan der aflægges et besøg. Yderligere information fås ved kontakt til Rungsted afdelingen.


Se venligst i kontaktadresser.

Graested Rungsted _100
Græsted Rungsted