Søg

 

Nyheder

29. oktober 2017

Juletogsbilletter er klar til salg

Juletog 2017 Juletoget kører på følgende dato...

26. september 2017

Galleriet er opdateret med en historisk film af Kim Sporring

Historisk Jernbanefilm af Kim Sporring, 2017...

2. september 2017

Husk Veterantog for børn 2017

Husk Veterantog for børn 2017. Weekend...

19. maj 2017

John Bodholdt Nielsen har igen en super video

John Bodholdt Nielsen har igen skudt en super...

5. april 2017

Året arrangementer er klar

Forårets arrangementer er klar. Se vore...

Bruger Login
Bruger Login

Hej, jeg hedder Skildpadden

Skildpadden4Jeg er et lille damplokomotiv fra 1899. Jeg hedder egentlig Østre Gasværk nr. 1, men det er alt for kedeligt, så mit kælenavn er Skildpadden. Det er fordi jeg har en vandtank på ryggen, som ligner skildpaddens skjold.


Nogle siger, det er fordi jeg ikke kan køre så hurtigt, men jeg synes, jeg kører hurtigt nok.


Jeg blev bygget i England i 1899 og er derfor over 100 år gammel. Jeg har to søskende, en tvillinge-søster og en lille-søster. Vi har alle tre arbejdet på Østre Gasværk i København, hvor vi kørte kul op til gasværket - pu-ha det var et hårdt arbejde.


Idag arbejder jeg heldigvis ikke så meget mere, og jeg bor dejligt på den gamle station i Græsted. Her kommer der en masse børn for at se mig og køre en tur med mig.


OEG_1_EVP_150x 170_2Mine ejere er en jernbaneklub, og medlemmerne passer og plejer mig, så jeg næsten er lige så god og flot som da jeg var ny for mange år siden. Allerhelst vil jeg passes af børnene, så derfor har mine ejere lavet en jernbaneklub for børn fra 0 til 12 år, og det er min helt egen klub, som jeg kalder for "Skildpaddeklubben".


En gang om året er jeg i rigtig godt humør, fordi så er der veterantog for børn, og så er alle børn inviteret til børne-weekend på den gamle station. Så har jeg og andre veterantog fået masker på, og alt foregår denne dag på børnenes vilkår.