Søg

 

Nyheder

29. oktober 2017

Juletogsbilletter er klar til salg

Juletog 2017 Juletoget kører på følgende dato...

26. september 2017

Galleriet er opdateret med en historisk film af Kim Sporring

Historisk Jernbanefilm af Kim Sporring, 2017...

2. september 2017

Husk Veterantog for børn 2017

Husk Veterantog for børn 2017. Weekend...

19. maj 2017

John Bodholdt Nielsen har igen en super video

John Bodholdt Nielsen har igen skudt en super...

5. april 2017

Året arrangementer er klar

Forårets arrangementer er klar. Se vore...

Bruger Login
Bruger Login

Renovering af Rungsted remise

Rungsted 2012_400_267

Rungsted Remise renovering 2010-2012


Efter et par års projektering donerede Realdania i august 2010 3.8 mio kr til renovering af Rungsted Remise.


Herefter fulgte mange måneders yderligere projekteringsarbejde og tilbudsindhentning inden renoveringsarbejdet kunne startes i maj 2011. I løbet af det næste års tid blev hele remisen ydre gennemrenoveret samt klubbens medlemmer renoverede det indre. Her gengives de vigtigste renoveringer der er blevet foretaget:


Undertaget og spærkonstruktionen

Undertaget og spærkonstruktionen er blevet afrenset med højtryksspuling for 113 år gammel snavs. Visse dele er blevet udskiftet grundet råd, svamp og insektangreb. Desuden er hele kontruktionen oprettet påny, da en del nedsynkning var sket gennem årene. Undertaget er dermed helt 'nyt'.


Tag og tagudhæng

Hele taget er blevet fornyet med nyt skifer fra Spanien. Skorstenen er totalrenoveret, dog med genbrug af de gamle sten. Tagudhæng er fornyet med nyt træ og malet med original linolie maling.


Røgaftrækkene er renoveret med nyt stål, hætter og ophæng.


De 2 udluftninger på tagryggen som har manglet igennem mange år er genskabt efter originaltegninger og nye stålhætter monteret.


Lofter

Lofterne i remisen er efter ny isolering belagt med gips og malet. Spærkontruktionen fremstår nu helt synlig og man kan dermed nyde synet af byggestilen og kunsten fra datiden. Smukt ser det ud.


Toiletbygningen

Toiletbygningen har fået helt nyt tag og tagkontruktion. Taget og loftet gemte på en overraskelse, idet kontruktionen var slemt angrebet af borebiller.


Da taget desuden rummede den gamle vandvarmer til bad og toilet, måtte denne fjernes. Desværre kunne den dermed ikke genanvendes og en ny måtte hjemkøbes.


Indvendigt er væggene blevet oppudset og et ny vask er det også blevet til.


Vinduer og døre

Endelig er alle vinduer udtaget og renoveret af håndværkerne. Nye sålbænke er kommet til og der er genskabt nye spejle over vinduerne. Indvendigt er der isat forsatsruder, så medlemmerne bedre kan holde varmen.


Portene er istandsat med nyt materiale og nye ståldele som var slemt medtagne efter 113 år. Endelig er de opmalet med originale farver med linolie maling.


Spisestuen, gang og værelser

I spisestuen og det tilstødende værelse er der sat indvendig isolering op. Vægge og lofter er udført med gipsplader der er oppudset og malet. Endelig er der blevet installeret et nyt Invita køkken af medlemmerne, så velfærden er opdateret med 100 år.


Desuden er der blevet opsat en trappe til loftsrum som dermed bedre kan bruges til opmagasinering, også fordi loftet nu er blevet isoleret.


El-net

Hele elnettet er fornyet af medlemmerne i samme takt som håndværkerne renoverede de forskellige områder. Det gamle netværk måtte siges at have udtjent sin pligt, og flere steder direkte brandfarlige. Nu er hele elnettet fornyet op til dagens stand.


Kloak

Kloakken har igennem de seneste 25 år givet flere problemer, men klubbens medlemmer har fået den gennemgået, gravet nyt og gennemrenset de gamle rør, således at regnvand, toilet-/køkkenvand igen kan flyde frit.


Nordsjællands Veterantog siger tak til alle involverede i projektet.


Realdania

Malerfirmaet Klaus Christoffersen A/S

P.S. VVS & El service

Eriksson Stilladser

Alu Design A/S

PS el-teknik

Contec Entreprise

Cortex facaderens Aps

Arkitekt Ole Brandstrup Jensen


Men billeder siger mere end ord, så derfor kig på nedenstående billeder.