Søg

 

Nyheder

29. oktober 2017

Juletogsbilletter er klar til salg

Juletog 2017 Juletoget kører på følgende dato...

26. september 2017

Galleriet er opdateret med en historisk film af Kim Sporring

Historisk Jernbanefilm af Kim Sporring, 2017...

2. september 2017

Husk Veterantog for børn 2017

Husk Veterantog for børn 2017. Weekend...

19. maj 2017

John Bodholdt Nielsen har igen en super video

John Bodholdt Nielsen har igen skudt en super...

5. april 2017

Året arrangementer er klar

Forårets arrangementer er klar. Se vore...

Bruger Login
Bruger Login

GDS 11 projektet 8. oktober 2012


Vi har haft nogle gode og effektive arbejdsdage siden sidst. Både onsdage og lørdage er der en fantastisk aktivitet på projektet og en rigtig god stemning i remisen.


Vi har fået 2 nye medlemmer på projektet, nemlig Ernst som hjælper Henning i røgkammeret og Dick som har kastet sig over renoveringen af lysmaskinerne.


I lørdags blev der også arbejdet på S 740, idet Benjamin, Kåre, Kristian og Filip var i Rungsted. Det var rigtig hyggeligt at se nogle af "de gamle" i arbejdstøjet.


Vi er enige med dem om at de vil arbejde på S 740 om lørdagen og på forskellige hverdage, men ikke onsdage, da pladsen så bliver for trang og vi ikke kan komme til for hinanden (Et dejligt luksusproblem).


Maskinesjakket

Der er boret huller op i rammen til akselporte. Pasboltene er i arbejde. I mellemtiden er arbejdet med bearbejdning af de nye slidplader til akselkasserne påbegyndt. En lille sjov historie, de nye slidplader blev fundet i kælderen under Gribskovbanens værksted kort tid før det blev nedrevet, så det er originale reservedele vi arbejder med her.


Førerhus mv.

Der tilpasses plader på førehussiderne. Det gamle tag er sendt til Sauntesmeden idet der skal tildannes nye tagplader . Vi skulle meget gerne snart i gang med at nitte plader sammen.


Kedelsjak

Der er mærket op til huller for befæstigelsen. Slidpladen i bunden af røgkammeret er svejst i. Næste opgave bliver at tilpasse diverse rør og beslag. Ib køber en plastmaskærer til formålet.


Rørsjak

Det manglende armatur er ved at blive renoveret. Rør vil blive bestilt hjem nu så tilpasningen af rørforbindelser kan starte.


Malersjak

Der er udført et flot stykke arbejde med at rense bandager på hjulene . Arbejdet vil blive fortsat på stænger mv. Røgkammer + skorsten er klar til at blive malet færdigt.


El sjak

Onsdag den 10/10 kommer Mikkel Posselt forbi og fortæller om renovering af Stones generatorerne. Vi satser på at renovere 2 - 3 stk, så vi altid har en reserve. Afhængig at strømforbrug på det nye togkontrolsystemer, kan det blive nødvendigt at have 2 generatorer, men det vides endnu ikke. Det er aftalt med Flemming Herbst, at føringsvejene for elkabler hurtigst muligt skal fastlægges af hensyn til færdiggørelse af førerhuset samt placering af manometre.


Beslag / montering

Jens er gået i gang med smøreapparatet. Det bliver flyttet fra førerhus, hvor det tager for meget plads op, til fodpladen. På den måde vil rørføringen også blive mindre kompliceret. Vi vil montere kontraventiler således at vi kan kontrollere at der kommer olie frem til smørestederne.
Smøreapparatet er i øvrigt beskrevet i den Svenske "Ånglokläre" men desværre ikke i de danske lærebøger. "Ångloklären" kan findes i Rungsted for de der vil studere apparatet nærmere