Søg

 

Nyheder

29. oktober 2017

Juletogsbilletter er klar til salg

Juletog 2017 Juletoget kører på følgende dato...

26. september 2017

Galleriet er opdateret med en historisk film af Kim Sporring

Historisk Jernbanefilm af Kim Sporring, 2017...

2. september 2017

Husk Veterantog for børn 2017

Husk Veterantog for børn 2017. Weekend...

19. maj 2017

John Bodholdt Nielsen har igen en super video

John Bodholdt Nielsen har igen skudt en super...

5. april 2017

Året arrangementer er klar

Forårets arrangementer er klar. Se vore...

Bruger Login
Bruger Login

HHB 4 Dagbog - 8. august 2013

HHB4 Ankomst Til Ru _400

HHB 4 nyhedsbrev 8/8-2013


I disse dage passerer vi årsdagen for HHB4 ankomst til Rungsted. og rigtig meget er sket siden da. Jeg synes det har været fantastisk at være med i dette projekt, som er båret af så mange top motiverede mennesker. Det er mit håb at vi i den kommende tid kan hjælpe hinanden med at holde "dampen oppe", for vi ved jo alle at der er et stykke vej endnu.


Vi har snart i et stykke tid talt om at løfte kedlen af med henblik på kold og varm trykprøve, men vi må indse at det vil give afbræk i arbejdet med tilpasning og montage af kobberrør, arbejdet med klargøring af trykluftbremsen og nitning af førerhuset. Vi har derfor nu besluttet at vi laver kold og varm trykprøve mens kedlen står i rammen og så løfter vi kedlen senere for boring af huller i røgkammeret og montage af kedelbeklædning.


Vi skulle på den måde tilsikre arbejdsro med de igangværende opgaver. Det vil være til ulempe for elfolkene, men de har oplyst at de godt kan lave andet el. arbejde på lokomotivet.


Det betyder så at vi nu klargør maskinen til kold trykprøve og det bliver Ernst og Ib der går i gang med den opgave om onsdagen.  Der vil hurtigst muligt blive fyldt vand på kedlen  således at  vand og kedelplader har samme temperatur til trykprøven.


En af de vigtigste opgaver vil være at færdiggøre kedelrapporten og her har Ib og Morten Bech en opgave, som nu får meget høj prioritet. Endvidere skal haner og ventiler være monteret færdigt på dampfordelingsstykket - en opgave som Kim Jensen arbejder på.


Næste skridt bliver så den varme trykprøve som bl.a kræver at vi har en rist til at lægge i lokomotivet og at vi får færdiggjort betjeningshåndtagene til vandstandsarmarurerne. Det er en opgave som både kræver noget tegnearbejde og derefter leverance fra extern leverandør. Henning P er på dette projekt.


Vi har også talt om nitning af førerhuset og har aftalt at det bliver en lørdagsopgave da det støjer en del. Hvis der er nogen der har lyst til at være med til denne opgave må I meget gerne melde jer.


Vi har haft besøg af  Mikkel Posselt som har givet nogle gode råd til støbning af hvidmetal i stanglejerne. Koppelstængernes lejer er nemlig snart bearbejdet færdig og er klar til at få istøbt nyt hvidmetal. Desuden har vi også fået nogle gode råd til de opmålinger der skal fortages på hjul og koppelstænger, for at tilsikrere at lokomotivet får en god gang i sporet.