Søg

 

Nyheder

5. april 2017

Året arrangementer er klar

Forårets arrangementer er klar. Se vores Ar...

8. oktober 2016

Årets juletog

Årets juletog er nu annonceret. Veteranto...

23. juli 2016

Veterantog på Frederiksværkbanen

Veterantog på Frederiksværkbanen Veterantog...

13. marts 2016

Bemærk. Bakketogene og Husene rundt har ændrede køredage

Bemærk venligst. På grund af at Banedanmark...

28. februar 2016

Arrangementer 2016 er klar

Arrangementer 2016 er klar Nordsjællands Ve...

Bruger Login
Bruger Login

Kedelen løftes på GDS 11

GDS 11 projektet april 2011.


Lørdag den 16. april 2011 er projektet omkring GDS 11 kommet så langt, at vi nu skal have lagt kedlen på undervognen.


Image00003.jpgKl. 10 er undervogn og kedel klar til at blive kørt i spor 13, for at prøvemontere kedlen på undervognen. Hele øvelsen går ud på at se hvordan kedelstyrene på fyrkassen passer med rammen, samt om det nye røgkammer passer i sadlen. Det viste sig at på nær det bagudvendte kedelstyr , og et par nittehoveder, så passede det sammen.


Image00004.jpgEfter afmontering af kedelstyret bag på bundrammen, og lidt slibning på nittehoveder, så lå kedlen hvor den skulle.


Hele operationen tog ca. 2 timer fra kranen løftede første gang, og til den var pakket sammen og kørt.


Image00002.jpgNu kunne holdet se hvordan lokomotivet vil se ud (i store træk) når det er helt færdigsamlet. Vi havde ved samme lejlighed lagt førerhuset på plads, så vi også der kan få klaret de sidste tilpasninger.


Grunden til at kedlen skulle på nu, var for at få målt op til huller i de nye kedelstyr der er monteret på rammen. Ligesom der skal laves huller i røgkammeret til kraftdamprør og montering af røgkammeret på sadlen.

Når vi har fået lavet de huller der skal bruges, skal kedlen af igen. Den skal sandblæses og males, samt trykprøves. Så den kan få monteret kedelbeklædning, og blive lagt på rammen for endelig montering.


Man må sige at det er et unikt lokomotiv, skønheden kniber det lidt med. Men der er ingen tvivl om at vi får en maskine der er noget helt for sig selv